The Burton Blog

Allt du behöver veta om Burton Riglet

Allt du behöver veta om Burton Riglet

Nu är det enklare än någonsin att lära barn åka snowboard med Burton Riglets parker, aktiviteter och utrustning. Burton Riglet Snowboarding har samarbetat med utvalda skidorter för att skapa en rolig miljö för unga barn att utveckla sin åkning, så att hela familjen ska kunna åka tillsammans.

Burton Riglet Snowboarding handlar om att ha kul – för när barnen har kul, älskar de snowboardåkningen. I slutändan vill vi ju inget annat än att få dela snowboardglädjen med våra barn.

Vad är Riglet Snowboarding?

Burton Riglet-parker

Riglet-parker har en lekplatsliknande utformning för att väcka barnens snowboardintresse. I tillägg till att ”se kul ut” är parkerna även noggrant utformade för att hjälpa barnen lära sig grunderna inom snowboardåkning. Med hjälp av unika och färgglada features kan barnen fokusera på lek medan de lär sig bastekniker och grundläggande färdigheter som de senare kan använda på resten av berget (när de väl är redo).

Riglet-parker fokuserar på stabilitet, balans, kantkontroll och känslan av att glida på snö.

Typer av Riglet-parker

  • Permanenta Riglet-parker: Vissa skidorter har en permanent Riglet-park och erbjuder lektioner med erfarna snowboardlärare.
  • Tillfälliga Riglet-parker: Skapas ofta för speciella event och erbjuder precis lika mycket kul och spänning, både på och vid sidan av snön.
everything-you-need-to-know-about-burton-riglet-park.jpg

Burton Riglet-aktiviteter

Burton Riglet Snowboarding erbjuder flera olika typer av aktiviteter. Varje aktivitet har anpassats till platsen där den sker. Det fina med Riglet är att det gör snowboardåkningen tillgänglig för alla, överallt – från städer och skolor till lekplatser och stränder – utan att snö nödvändigtvis behövs.

Typer av Riglet-aktiviteter

  • Riglet Park Event (på snö/skidort): Riglet-aktiviter på snö erbjuder massor av skoj och utveckling för barn, oavsett färdighetsnivå.
  • Riglet Park Event (på snö/stad): En Riglet-park kan byggas nästan var som helst, till exempel i en stad nära dig – allt som behövs är lite snö.
  • Riglet Park Event (utan snö/stad): Tack vare innovativ utrustning behövs inte längre snö för att upptäcka snowboardåkning. Den här typen av event kan arrangeras var som helst.
  • Riglet Park Event (skola): Burtons team av passionerade partners och tränare har skapat en läroplan för idrottsundervisning i grundskolan så att barn kan lära sig snowboardåkning på idrottslektionerna.

Burton Riglet-aktiviteter i Europa

Burton Riglet Snowboarding finns tillgängligt på många platser runtom i världen. Här är en lista över platserna i Europa. Observera att varje skidort i Europa har anpassat sina Burton Riglet-aktiviteter på sitt sätt. Det finns allt från snowboardskolor till snowboardevent där barn kan lära sig att åka bräda.

Vi tar en närmare titt på Burton Riglet Snowboarding och lyfter fram några av de bästa orterna i Europa där ditt barn kan delta i spännande aktiviteter.

Schweiz

Vår partnerort Laax i Schweiz är en av Europas främsta platser för Burton Riglet Snowboarding. De har ett snowboarddagis under hela säsongen där barnen lär sig åka på våra Riglet-snowboards i ett särskilt område med fasta hinder. Barnen får en introduktion till snowboardåkning under en individuell lektion på en timme. Snow Kindergarten kan bokas i Flims eller Laax för nybörjare under 6 år.

Olika element från Burton Riglet-aktiviteterna används även under event som Laax Open. Arrangeras av Laax School i eventbyn ”Rocks Resort”. Vanligtvis tar de bilder med barnen, delar ut medaljer och firar dagens framgångar.

Österrike

I Flachau, Salzburg. Fun & Pro Snowboard School inriktar sig på snowboardlektioner för barn som åker på Riglet. Lektionerna kallas "Riglet Snowboarding Taster Sessions" och är tillgängliga måndag–fredag från kl. 13.30 till 15.00. De ger personliga instruktioner för att hjälpa barnen komma igång med snowboardåkningen.

Det finns även en Burton Riglet-park i St. Corona am Wechsel. Parken är främst avsedd för speciella tillfällen eller gruppaktiviteter som kan bokas i förväg. De erfarna instruktörerna guidar barnen genom anpassade hinder och hjälper barnen att utvecklas varje dag. Alternativt kan föräldrar hyra snowboardutrustning och guida sina barn genom parken.

Finland

I Ruka kan du uppleva bekvämligheten och flexibiliteten med en Riglet-park alla dagar i veckan. Det är en självbetjäningspark där barnen kan öva och leka i sin egen takt, under föräldrarnas uppsikt. Utrustning kan lånas gratis från den närliggande uthyrningsbutiken (i mån av tillgång).

Spanien

I Andorra i Grandvaliras Snow Gardens i Soldeu, El Tarter och Canillo erbjuds Burton Riglet-lektioner som kombinerar fysik och balans. Lektionerna ser till att barnen både har roligt och utvecklar viktiga färdigheter som de kommer att ha nytta av i backen. Dessa Snow Gardens erbjuder en säker och rolig miljö där barn kan lära sig snowboard och leka i det snötäckta landskapet.

Burton Riglet – utrustning

Burton har utvecklat snowboardutrustning för barn i årtionden med hjälp av feedback från skidorter, teamåkare som har barn, anställda som har barn samt barnen själva. Resultatet är de mest hållbara, lättanvända och roliga snowboardprodukterna som finns.

everything-you-need-to-know-about-burton-riglet-kids-snowboards.jpg

Snowboards för barn från Burton

Burtons snowboards för barn är perfekta för Riglet-parker eller andra barnbackar. Populära brädor som Burton Chopper, Burton Chicklet och Burton After School Special har en Flat Top™-profil med förlåtande kanter för att ge enkel åkning med färre kanthugg. Dessa snowboards har också en twin shape och twin flex, så att barnen kan åka åt det håll som känns bekvämast.

Chopper och Chicklet finns i barnstorlekar från 80–130 cm och är förborrade med hål på nosen och tailen för montering av en Burton Riglet Reel (på brädor i storlekarna 80–120 cm).

After School Special i storlekarna 80–100 cm levereras med Burton Grom-bindningar och förborrade hål för montering av Riglet Reel.

För inomhusaktiviteter kan Burton Riglet-snowboarden kombineras med Burton Hover Cover så att den kan glida på hårda golvytor.

Burton-snowboardboots med Room-to-Grow

Burton Room-to-Grow är vår tekniska lösning som gör det möjligt att öka storleken på snowboardboots (och ytterkläder) för barn. Room-to-Grow ser till att barnen kan använda utrustningen längre och att de yngsta åkarna kan hålla sig varma och bekväma hela dagen, under mer än en säsong.

För att justera storleken på snowboardbootsen är det bara att ta ut den lösa sulan och använda bootsen med den fasta sulan som är en storlek större (som ger samma dämpning och stöd).

Burtons Room-to-Grow-snowboardboots för barn finns i storlekarna 24 till 34.

everything-you-need-to-know-about-burton-riglet-room-to-grow-snowboard-boots.jpg

Burton Grom-snowboardbindningar

Våra Grom-bindningar är utvecklade med hjälp av feeback från föräldrar på Burton. Bindningarna har överdimensionerade spännen som går att använda med tumvantar samt en enda strap för att göra det superenkelt att spänna och lossa bindningarna. Dessutom är Grom-bindningarna extremt lätta och har ett mjukt flex för att göra det så enkelt och bekvämt som möjligt att lära sig åka snowboard.

Burton Grom-snowboardbindingar för barn finns i storlekarna small (31,5–34) och extra-small (24–30,5).

everything-you-need-to-know-about-burton-riglet-grom-bindings.jpg

Burton Riglet Reel

Burton Riglet Reel är ett justerbart och utdragbart handtag som kan fästas på nosen eller tailen på Burtons barnbrädor (storlek 80–120 cm). Föräldrar, instruktörer eller vänner kan använda det för att dra barnen över plan mark och små hinder, så att de kan lära sig grunderna på ett kontrollerat sätt.

everything-you-need-to-know-about-burton-riglet-riglet-reel.jpg

The Handlebar från Burton

The Handlebar från Burton är ett justerbart handtag/stöd som kan fästas på Burton-snowboards för barn i storlekarna 80–110 cm. Handlebar gör att barn kan åka snowboard i alla årstider och med alla typer av skor – det är bara att hoppa upp på brädan, greppa handtaget och köra. Det här hjälpmedlet gör det lättare för barnen att glida på snö samtidigt som de får extra stabilitet genom att ha något att hålla i. Precis som stödhjul på en cykel kan föräldrar enkelt fästa The Handlebar på barnets snowboard och sedan ta bort det när det inte längre behövs.

everything-you-need-to-know-about-burton-riglet-the-handlebar.jpg

Hur man engagerar sig

Det är enkelt att engagera sig och vi ser fram emot nästa generation av åkare som startade med Riglet.

Föräldrar

Det bästa sättet för dig att engagera dig är att besöka din lokala Riglet-anläggning och få ut dina barn på snön. Kartan på den här sidan visar populära Riglet-aktiviteter som finns tillgängliga. Om du vill ha ytterligare information om parker, aktiviteter eller utrustning kan du kontakta våra Burton Guides.

Skidorter

Om du representerar en skid- eller snowboardort och vill erbjuda Burton Riglet Snowboarding, vill vi gärna att du hör av dig till oss. Kontakta din lokala representant för Burton Snowboards- för mer information.

Bonus för föräldrar

Om du läser den här sidan är det förmodligen för att du är engagerad i att uppmuntra fler barn att åka snowboard. Här hittar du några roliga Riglet-aktiviteter för barnen som hjälper dem att hålla uppe intresset för snowboardåkning året runt. Det är bara att ladda ner och skriva ut.

Vanliga frågor om Burton Riglet

För att sammanfatta vår genomgång av Burton Riglet har vi sammanställt tre av de vanligaste frågorna vi får från föräldrar.

Fråga: Vad är Burton Riglet Reel?

Svar: Burton Riglet Reel är ett justerbart och utdragbart handtag som kan fästas på nosen eller tailen på Burtons barnbrädor (storlek 80–120 cm). Det är ett perfekt hjälpmedel för att få barn att vänja sig med känslan av att glida på snö.

Fråga: Var finns Burton Riglet-parker?

Svar: Burton Riglet-snowboardparker finns i medverkande skidorter runt hela världen. Med utlärningsplatser på fyra olika kontinenter har Burton Riglet Snowboarding utformats för att skapa en rolig och engagerande miljö för barn, så att hela familjen ska kunna åka tillsammans.

Fråga: Vid vilken ålder kan barn börja åka med Burton Riglet?

Svar: Det finns ingen specifik åldersgräns för att börja ha kul med Burton Riglet. Det fina med Burton Riglet är att många av produkterna är justerbara så att föräldrar kan välja den bästa tiden för att få ut sina barn på snön. Så länge barnen kan stå upp kan de även stå i sidled med Burton Riglet.


SHARE