The Burton Blog

Myten om storleken på snowboards

Myten: Om du står bakom din snowboard ska den vertikala höjden på din bräda nå till någonstans mellan din näsa och haka.

Avslöjat: Denna information kan vara sann i vissa fall, men vi saknar vissa viktiga detaljer. Nuförtiden kommer brädor, boots och bindningar med mycket avancerad teknik, men här är några saker som din snowboard inte kommer att göra: ringa dig på din födelsedag, hjälpa dig att hitta ett tredjehandskontrakt på en lägenhet på tredje nivå och veta hur lång du är. Din snowboard kan känna din vikt och din bootlängd dock, så det är vad vi bör ha i åtanke när du avgör vilken storlek på brädan du bör ha. Här följer en snowboard storleksguide från Burton.

120219_BlogMythBuster_SizeYourSnowboard_height-differenceJesseDawson_033.jpg
Passa ihop med varandra.

Vikt.

Varje snowboardstorlek levereras med rekommenderade minimi- och maxvikter, något som vanligtvis anges på brädans etikett eller i produktinformationen. Inom det viktintervall som identifierats bör brädan fungera som avsett. Obs! Detta intervall är ett förslag, och om du hamnar utanför intervallet är det okej. Om du är under viktintervallet kan brädan kännas lite styvare. Och tvärtom, om du är över viktintervallet kan din bräda kännas lite mjukare när du åker.

Bootstorlek.

Mer än en snowboards längd måste du överväga midjebredd. Din bootstorlek anger din bindningsstorlek och förhållandet mellan din bindning och bräda avgör kant-till-kant-kontroll och tåspänning. Om din bräda har större midjebredd än du behöver, kommer du att ha svårt att övergå från kant till kant och kontrollera dina svängar. Om din brädas midjebredd är för liten, löper du risken att dra tårna eller hälen i snön i djupare svängar.

120219_BlogMythBuster_SizeYourSnowboard_everyone looking at their snowboards.jpg

Precis som med att välja snowboardboots bör du alltid överväga din åkstil innan du väljer storlek. De som gillar att åka i djupsnö kanske gillar att åka något längre för att hjälpa till med stabilitet och float. De av oss som diggar skenor och lådor kan dra fördel av något mindre för förbättrad manövrerbarhet.

Vikten och kängans storlek är de två viktiga komponenterna för att hitta rätt storlek på din snowboard, men kom ihåg: precis som snowboardåkning är din brädstorlek en personlig preferens. Använd den här artikeln som en plats att börja på och gör lite mer forskning för att ta reda på vad som är bäst för din vikt, storlek på booten samt åkstil.

Behöver du hjälp med att hitta en bräda? Besök vår sida för hjälpoch vanliga frågor eller kontakta våra vänner på Rider Services (0080028786613) för att ta reda på vilken som är rätt (och viktigast av allt, rätt storlek) för dig!


SHARE