The Burton Blog

Hur man gör en Riglet-park för barnen hemma i trädgården

Med lite snö och lite mer kreativitet kan vem som helst få sina barn att åka snowboard hemma med en Riglet-park i trädgården. Det här alternativet är utmärkt för familjer som inte kan resa till skidorter regelbundet och de som helt enkelt letar efter ett enkelt sätt att tillbringa mer tid utomhus. Så om du undrar hur du kommer igång har du kommit till rätt plats. Burtons guide innehåller en översikt över den utrustning som barnen behöver, några säkerhetsfaktorer att tänka på och några olika saker som man bör fokusera på i trädgården.

Utrustning för er Riglet-park i trädgården

Att åka snowboard i trädgården är ett utmärkt sätt att utveckla grundläggande färdigheter som gör övergången till att åka på skidorterna mycket lättare när det är dags. Att börja hemma gör även att hela familjen är involverad, vilket gör det roligt för alla. Det finns en del viktig utrustning som barnen behöver (spoiler: Burton erbjuder ett omfattande sortiment av snowboardutrustningför barn som är särskilt utformad för att hjälpa barnen att lära sig åka snowboard).

 • Ytterkläder: Se till att ditt barn är varmt och nöjt med en passande vinterjacka, snowboardbyxor och handskar/vantar.
 • Snowboard: Barnens Burton Riglet Snowboard är en 90 cm lång plastbräda som har en kantlös konstruktion, en integrerad Burton Riglet Board Reel och en generös trampkudde på toppen med rejält grepp – perfekt för att lära sig åka snowboard. Och när barnen är redo för en mer avancerad åktur kan du lägga till Burton Grom-bindningarna för en komplett upplevelse.
 • Hjälp med stabilitet: Ett av de bästa inlärningsverktygen på marknaden är The Handlebar från Burton, som kan fästas på alla snowboards mellan 80–110 cm och främjar korrekt kroppsposition. The Handlebar ger barnen stabilitet och självförtroende för att hitta sin hållning och rytm under lätta varv under det att de lär sig att kontrollera sin snowboard.
 • Säkerhet: Burton rekommenderar alltid att man bär hjälm när man åker snowboard och att lära sig detta redan i tidig ålder är ett utmärkt sätt att se till att det inte är något man släpper med tiden. Investera i en barnhjälm med rätt storlek och låt dem dekorera den med klistermärken för en mer personlig touch.

Har ni inte en Riglet-snowboard? Oroa er inte! Ni kan använda vilken liten snowboard som helst med Riglet Reel. För fler alternativ för utrustning för barn i alla åldrar och förmågor, kolla in resten av ungdomssnowboardkollektionen för storlekar som sträcker sig från 80–130 cm.

Blog4.jpg

Hur man bygger en Riglet-park utomhus

Att bygga en Riglet-park ute i trädgården är lätt, och allt du behöver är några vardagliga hushållsartiklar och lite snö. I allmänhet rekommenderar vi att du börjar med något litet och arbetar dig upp i svårighetsgrad i och med att barnen får bättre självförtroende och lär sig mer. Men ni bör fokusera på att göra det som ni vill ha det: var kreativa, ha kul och låt barnen hjälpa till. Och kom ihåg att det viktigaste är att barnen har kul – tvinga inte på dem någonting.

Innan vi sätter igång, låt oss nämna några säkerhetsfaktorer först:

 • Små barn måste alltid ha tillsyn när de dras på en snowboard eller när de leker med snowboardutrustning.
 • Lek alltid under kontroll.
 • Se till att du använder robusta föremål för din utomhuspark.
 • Täck för hörn och andra vassa delar som kan vara farliga.

Nivå 1: Introduktionskurs

För introduktionskursen rekommenderar vi att ni använder bollar (fotboll, basket, volleyboll eller någon form av boll) för att skapa ”grindar” och skapa en snöramp genom att bygga upp snö på vardera sidan av en stock. Dra runt barn genom banan och låt dem träna upp sin balans. Gör det roligt och spännande genom att rita en ruta i slutet av banan och låta barnen stanna och posera i sin favorit-grab.

Tips från Burton:

 • Om barnen är lite blyga eller oroliga för att hoppa upp på brädan på snön, låt dem dra en leksak genom banan först för att bli bekväma.
 • När du drar barn fram över snörampen, se till att justera längden på Riglet Reel för att få rätt spänning, detta är säkrare och ger mycket mer kontroll för den som drar.
 • Ta ett foto av poser i rutan i slutet av banan för att registrera utvecklingen.
Blog4.jpg
Outdoor6.jpeg

Nivå 2: Nästa nivå av bana

När barnen känner sig bekväma med introduktionskursen och är redo att gå vidare kan ni lägga till några ytterligare hinder. Öka svårigheten genom att placera en soptunna eller hink längs banan och låt barnen kasta en boll medan de dras. Att kasta en boll hjälper barnen att bygga flexion och förlängning (att sänka tyngdpunkten genom att huka sig och öka tyngdpunkten genom att stå högt) och utvidgar grundläggande balansfärdigheter.

Tips från Burton:

 • Rita ytterligare rutor i snön längs banan och låt barnen ta en paus och lägga till ett grepp eller testa sätta en ollie (vertikal hopp) vid varje stopp.
Blog1.jpg
Blog3.jpg

Nivå 3: Den ultimata banan

Okej nu ger barnen järnet och det är dags att höja ribban lite. Ta allt från nivå 1 och nivå 2 och inkludera några nya hinder som de kan arbeta med. Föräldrar: greppa tag i en spade! Det här är delen av denna aktivitet som blir riktigt kul. Börja med en liten snöramp för att hjälpa dina barn att bli bekväma med rörelsen att åka i nedförsbacke. När barnen har fattat det grundläggande konceptet är det bara din kreativitet och grävförmåga som sätter gränserna.

Tips från Burton:

 • Gör ett mini quarter pipe i snö och använd en gren eller stock som hinder och låt barnen öva på att åka uppåt och sedan nedåt i omvänd riktning.
 • Kasta lite snö på en upp- och nervänd soptunna så har du en bordsskiva eller en box att glida på.
 • Andra roliga alternativ omfattar en limbo eller snörollers.

Vill du ta med dig dessa rekommendationer på vägen? Ladda ner den kompletta (utskriftsvänliga) PDF-guiden om hur man bygger en Riglet-park i trädgården hemma.

Blog2.jpg

Ett sista ord om att åka snowboard i trädgården

Att åka snowboard i trädgården är definitivt kul för barnen. Men det är också riktigt, riktigt kul för föräldrar. Faktum är att många Burton-föräldrar som har gått igenom den här processen (och sett sina barn lära sig att älska den sport vi älskar) uppger att de själva fann en ny kärlek till sporten.

Och ett sista tips:

 • Bygg en park i trädgården tidigt under säsongen och ägna sedan hela säsongen åt att förbättra, uppdatera och åka med familjen.

Byggde du en Riglet-park i trädgården vid ditt hus? Dela inspirationen genom att dela på Instagram och tagga @Burton.


SHARE