The Burton Blog

Burtons Supply Chain Program har nu ackrediterats av Fair Labor Association

Efter en resa på tre och ett halvt år är vi glada över att kunna meddela att Burtons program för socialt ansvar i leveranskedjan har ackrediterats av Fair Labor Association (FLA).

FLA-ackreditering är guldstandarden för främjande mänskliga rättigheter och socialt ansvar på systemnivå, och erkänner att ett företag förstår vilka konsekvenser deras affärsmetoder får på arbetsplatsförhållanden samt har implementerat system för att framgångsrikt upprätthålla rättvisa arbetsnormer i sin leveranskedja. Ackrediteringen kräver att företag uppfyller riktmärken som helt ansluter sig till Internationella arbetsorganisationen, FN:s vägledande principer och Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling.

Vårt företag har utvecklats avsevärt under de senaste 43 åren. Medan vi fortfarande har vårt huvudkontor i Vermont och fokuserar på att dela snowboardkulturen med så många människor som möjligt har vi vuxit till ett globalt varumärke som drivs av nästan 1 000 anställda med det enhetliga målet att hjälpa kunder att ta sig ut och uppleva andan i att åka året runt. Vår produktlinje har utvidgats till att omfatta utrustning som stöder snösporter och bergslivsstilen – från Anon-hjälmar och skidglasögon till Burtons brädor, boots, bindningar, ytterkläder, kläder, ryggsäckar och till och med campingutrustning.

En av våra hardgoods-fabriker, Keil, är baserad i Österrike. Vi arbetar med 74 olika leverantörer av färdigvaror över hela världen.

Med tillväxt kommer komplexitet. Burton har utvecklat internationella verksamheter som varumärke, detaljhandlare och snowboardtillverkare. Vi har även etablerat partnerskap med fabriker runt om i världen för att producera vårt breda sortiment av produkter utöver snowboards. Särskilt inom textilindustrin är förekomsten av oetiska förhållanden i fabriker väldokumenterad och hjärtskärande. Vi som varumärke vill bidra till en positiv förändring för våra medarbetare, våra fabriker och påverka branschen i stort genom att försöka fixa ett trasigt system.

I stället för att undvika utmaningar eller bara låta bli väljer vi att engagera oss som globala medborgare och använda vår verksamhet som en drivkraft för det goda.

Burton kämpar för människors rättigheterna runt om i världen. Under det senaste decenniet har vi åtagit oss att granska de sociala och miljömässiga effekterna i vår egen leveranskedja och fortsätta att genomföra meningsfulla förbättringar.

2012 etablerade vi Burtons Uppförandekod för leverantörer – de principer som alla tillverkningspartner måste upprätthålla om de vill göra affärer med oss. Vi granskar leverantörer enligt strikta normer för socialt ansvar för att förstå de största riskerna som fabriksanställda ställs inför och för att upprätta korrigerande handlingsplaner för leverantörers praxis. Under en femårsperiod tog vi svåra beslut att avsluta relationer med nästan hälften av de fabriker vi tidigare hade samarbetat med, delvis på grund av deras oförmåga eller ovilja att uppfylla Burtons standarder för socialt ansvar.

Vi har ett starkt engagemang för att odla långsiktiga, hälsosamma, öppna relationer till leverantörer som prioriterar människor och planeten. Vi hjälper leverantörer att leva upp till bästa praxis för att skydda fabriksarbetare, människors hälsa och miljön. Vi genomför utbildningar när viktiga problem hittas, stöder fabriksspecifika hållbarhetsprojekt och håller i leverantörstoppmöten vartannat år för att bekräfta våra varumärkesåtaganden och förväntningar.

Donna Carpenter and Ali Kenny visit a factory
Burtons styrelseordförande Donna Carpenter och Senior Vice President för Global Strategy and Insights Ali Kenney inledde en global fabriksrevision, genom att besöka och möta de människor som tillverkar Burton-produkter runt om i världen.

Vi inser också att vår egen inköpspraxis kan påverka arbetsplatsförhållanden. Leveranskedjor är komplexa, vilket innebär att det inte finns en enkel och tydlig metod för ansvarsfullt inköp. Vi har en öppen dialog med alla leverantörer och begär anonym feedback för att förstå hur vi kan utveckla våra metoder för att främja produktiva relationer som resulterar i ökat arbetstagarnas välbefinnande. Detta arbete är konstant och förändras ständigt på grund av en mängd faktorer, inklusive förändrad efterfrågan från kunder, handelspolicy och oväntade kriser som COVID-19-pandemin.

Medan vi har byggt starka relationer med leverantörer är Burton sällan en stor kund för en enskild fabrik. Vi representerar mindre än 20 % av volymen för mer än 80 % av de fabriker som tillverkar våra produkter. Detta innebär att vi måste samarbete för att skapa förändringar på branschnivå för att främja de cirka 75 000 arbetstagare som är anställda hos våra leverantörer.

Burton blev ett deltagande företag i Fair Labour Association 2016 för att stödja vårt engagemang för att säkerställa säkra förhållanden, etisk behandling och rättvis arbetskraftspraxis i hela vårt företag och leveranskedja. FLA främjar och skyddar arbetares rättigheter och förbättrar förhållandena på arbetsplatsen genom att övervaka efterlevnaden av strikta arbetsstandarder och underlätta samarbete mellan företag, organisationer i civilsamhället samt högskolor och universitet.

FLA-ackrediteringen är en stor prestation som vi på Burton är otroligt stolta över, men detta arbete är aldrig helt och hållet färdigt. Vi strävar efter kontinuerlig utveckling i våra leverantörskedjor för att förbättra välbefinnandet för alla arbetare som tillverkar våra produkter. Att lyckas med hållbarhet innebär att vi flyttar riktmärket framåt för oss själva och över hela branschen.


SHARE