The Burton Blog

Burton X Protect Our Winters: Bekämpar klimatförändringen tillsammans

Partnerskapet med Protect Our Winters började som ett samtal mellan två konkurrenter.

Året var 2013. Och även om Burton redan hade börjat förstå att hållbarhet behövde bli en större del av företaget så hade arbetet bara börjat.

In kom snowboard-legenden Jeremy Jones och hans välgörenhetsorganisation: Protect Our Winters.

När Jones och Donna Carpenter , Burtons VD på den tiden, började prata med varandra på ett branschevenemang frågade han om hon var intresserad av att engagera sig i POW. Donna säger att hon i början av deras samtal var tveksam till att engagera sig alltför mycket i kampen mot klimatförändring eftersom hon ville att Burton som företag först skulle göra interna framsteg inom hållbarhetsområdet.

”Jeremy var en stark visionär, det var han som fick mig att ändra åsikt”, berättade hon i en intervju med Danny Davis hos POW i början av 2020. ”Han sa till mig att du kan göra mycket för hållbarhet på egen hand, men om vi verkligen vill göra skillnad måste alla i branschen arbeta tillsammans.”

Hon tog till sig hans ord.

020818_POWXBurton_JesseDawson_011-smaller-cropped.jpg
Donna berättar om POW:s uppdrag för Burtons medarbetare 2018.
020818_POWXBurton_JesseDawson_215-smaller-cropped.jpg
Donna och POW:s VD Mario Molina.

Burton åtog sig därför 2013 att bli en av POW:s främsta finansiella bidragsgivare och började använda sitt varumärke och sin röst för att påverka lagstiftare och uppmuntra sin omgivning att engagera sig i klimatåtgärder. Följande år fick POW en central roll vid det årliga eventet Burton US Open och 2015 tog Donna steget in som styrelsemedlem i Protect Our Winters.

Vi har utvecklat vårt partnerskap varje år sedan dess med produktsamarbeten, kampanjer för att påverka våra lagstiftare, sponsring av viktig forskning och genom att uppmuntra friluftsvärlden till att rösta när det är val.

Burton X Protect Our Winters: Closed for Business
I september 2019 stängde vi våra butiker och vår webbplats i samband med klimatstrejken.

Vad är Protect Our Winters (POW)?

Protect Our Winters är en välgörenhetsorganisation med 501c(3)-status som arbetar för klimatfrågor. Huvudkontoret ligger i Boulder, Colorado i USA. POW grundades 2007 och har medlemmar som är idrottare (som åkare i Burtons team Kimmy Fasani, Danny Davis, Kelly Clark och Brock Crouch och Anon-skidåkaren Michelle Parker), vetenskapsmän, kreatörer och företag som tillsammans driver oberoende initiativ för att skydda klimatet.

De [POW] gör ett jättebra jobb med att upplysa oss alla om hur vi bör prata om klimatförändring, hur man bäst övertygar andra och hur vi kan driva dessa frågor vidare.
– Donna Carpenter

POW arbetar för att förändra kulturella attityder kring klimatförändring från grunden med en åtgärdsagenda som inkluderar kolpriser, fokus på förnybara energikällor och elektriska transporter och att skydda våra gemensamma allmänna landområden från resursutvinning. Men arbetet är inte billigt och POW:s verksamhet möjliggörs genom donationer från privatpersoner och partnerskap med värdebaserade företag som Burton.

Sanningen om klimatförändringen

Våra vintrar blir varmare, glaciärerna smälter och vår värld håller på att förändras. Enligt NOAA var genomsnittstemperaturen 2019 på land och i havet 0,95 °C högre än genomsnittstemperaturen för 1900-talet (13,9 °C) och därmed det näst varmaste året som har uppmätts. Om vi lägger till det faktum att de fem varmaste åren någonsin alla inträffade efter 2015 så visar observationerna på en oroväckande trend.

Vad händer om temperaturen fortsätter att stiga? Kan du föreställa dig en framtid utan snö? Det finns tyvärr en överhängande risk för det om vi inte kan minska vår påverkan på miljön. Därför har vi gått samman med Protect Our Winters för att aktivera människor inom alla friluftsbranscher att stödja vetenskapen och bekämpa klimatförändring.

Donna Carpenter and Protect Our Winters in Washington D.C.
Donna Carpenter och Protect Our Winters D.C.

Vad händer nu?

Burton och POW fortsätter sitt strategiska partnerskap och har nyligen samarbetat i arbetet att stödja utvecklingen av internationella POW-avdelningar i Kanada och Europa med fokus på lokalt miljöarbete, initiativ och donationer. POW Europe lanserades formellt 2020 och Burton Innsbruck organiserade den första konferensen och deltog i strategimöten för att stärka samarbetet mellan POW:s avdelningar i olika länder.

Under viktiga valcykler (som det kommande valet i USA 2020) arbetar Burton tillsammans med POW för att engagera hela friluftsvärlden i att gå och rösta, informera sig om aktuella kandidater och frågor samt visa sitt stöd på valdagen.

Om du lägger samman hela friluftsbranschen så är den större än läkemedelsindustrin. Om vi verkligen vill göra skillnad måste alla i branschen arbeta tillsammans.
– Donna Carpenter
Burton X Protect Our Winters: Make Your Voice Heard
Gå med i din lokala POW-avdelning idag.
Burton X Protect Our Winters: POW Lobbying
POW-medlemmar som deltar i en kampanjverksamhet i Washington D.C.

Bli aktiv

Trots det faktum att de som driver kampanjer till stöd för användandet av fossila bränslen spenderar 20 gånger mer pengar än miljöaktivisterna i Washington D.C. enligt POW, så kan inget förminska den förändringskraft som miljontals friluftsentusiaster kan skapa om vi arbetar tillsammans. Vi kan ha varierande politisk uppfattning men vi delar alla samma passion för miljön. Burton fortsätter att arbeta för en bättre framtid och vi vill gärna att du gör det tillsammans med oss. Låt oss starta förändringen tillsammans.

För att donera till Protect Our Winters, gå till protectourwinters.org/donate.

För att arbeta aktivt, besök din lokala POW-avdelnings webbplats.

Burton x POW

Samarbetet Burton x POW 2020 är vårt fjärde projekt tillsammans och det blir bättre hela tiden. Köp med dig något ur kollektionen idag så att din aktivism är synlig för alla.


SHARE