The Burton Blog

Att lära barn åka snowboard (så att alla har roligt!)

Ni kanske tycker att vi är partiska men det finns inget bättre sätt att tillbringa en dag tillsammans med familjen än uppe på ett berg.

Att dela den sport du älskar med dina nära och kära är den ultimata upplevelsen, men det kan vara skrämmande i början. All utrustning, vädret, resan med små barn och liften ... är det värt att lära barnen åka snowboard? Enligt föräldrarna bland oss, ja. Vi frågade Burtons mammor och pappor om deras tips om hur man kommer ut med hela familjen, så att det blir kul för alla. Med rätt inställning och strategi kan det vara det mest givande du gör den här säsongen.

Boliba's-all-on-the-6-pack-lifts-Park-City.gif
Hela familjen Boliba från 6-stolsliften i Park City.
Jeff-Boliba-coaching-with-Handle-Bar-@-Killington-Riglet-Park.jpg
Jeff coachar med hjälp av en handstång.

Skaffa rätt verktyg

Jeff Boliba – Vice ordförande för Global Resorts

Kärleken till snowboardåkning kan börja inomhus tack vare en del av de inlärningsprodukter och verktyg som vi har tagit fram. Alla mina barn hade en bräda under vaggan när de kom hem. Om barnen kan leka med snowboards i hemmet kan man minska risken för att de tycker att det är jobbigt med snowboardåkning om det blir dåligt väder.

 • Burton Riglet Snowboard:
  De kan använda brädan som en leksak att dra runt gosedjur eller syskon på. Och då blir det helt naturligt att vilja åka på bräda själv vart efter. Hover Cover fungerar perfekt på parkettgolv och du kan ta bort det så att brädan kan användas på mattan eller i trädgården. Den här inlärningsvideon spelades in för att användas under skolans gymnastikprogram men jag tror att barn kan har roligt med dem i hemmet också.
 • Handle Bar:
  Det här ett perfekt sätt för barn att prova på snowboardåkning utan att behöva ta på sig snowboardboots och bindningar. Med hjälp av handtaget kan de enkelt kliva upp på brädan och öva på att stå i sidled på tomten, i trädgården eller i pulkabacken.
 • Nybörjarinställning:
  När barnet har fått en riktig bräda, riktiga boots och bindningar kan du fästa en Riglet-spole (Burton Riglet Reel) på brädans framsida och sedan dra runt dem ute i snön. Bara genom att dra runt barnen i snön kommer hjälpa dem att hålla balansen och göra rörelser på brädan som de sedan kan använda i backen.
 • Riders-väskan:
  Det är också viktigt att barnet har en speciell väska till all sin snowboardutrustning. Du kan lära barnen att torka all utrustning efter åken och sedan lägga tillbaka allt i väskan igen. På så sätt har ni allt på ett ställe och du förlorar inte en massa tid på att samla ihop all utrustning innan du ger dig ut i backen.
 • Lektioner:
  Vissa program (som exempelvis Burton Snowboard Academy i Northstar) har en Riglet-park och terrängbaserade inslag gör att det blir roligt för barnen att lära sig. De har också coacher som fått specialutbildning för snowboard. Certifierade barn-coacher är roliga vet hur man jobbar med barn. Hitta en Riglet-park nära dig.

Det viktigaste är att det är roligt. Gör snögubbar, ge dem varm choklad, high-fives, låt dem leka och skaffa nya kompisar. Tvinga aldrig på dem snowboardåkning, utan vägled dem på deras upptäcktsfärd. Det får dem att älska snowboardåkning livet ut.

Chloe Boliba boardslide on Chicklet Board_Rail_Jam_Jay_0137.jpeg
Jeffs dotter, Chloe Boliba, kör på sin Chicklet-snowboard under ett rail jam.
”Snowboarding och backen alltid = roligt i alla lägen.”

Låt dem bestämma

Lindsey O’Brien – Partnerskap och kvalitetskoordinator – Stiftelsen Chill Foundation

LindseyObriens-sons-strapping-in.jpg
Lindseys två yngsta söner som hjälper varandra med bindningarna.

Handvärmare, ibland två per vante: Det var så effektivt för att få dem att stanna ute länge när de var riktigt små.

Köra rundor med liften som går över parken. När de såg alla häftiga grejer folk gjorde på brädan – det var något de kom ihåg.

Låt dem bära sin egen bräda. Det kanske inte verkar som en bra taktik för att få dem att stanna ute men det hjälpte mycket och fick dem att känna sig självständiga och det gör det så mycket lättare för föräldrarna.

Låt barnen välja pist. Även om det betyder samma pist varenda. Varenda. Gång. Jag vet inte hur många gånger jag har följt med min lilla kille på Broken Arrow i Okemo.

Och vet du vad? Barn är barn. Det var några gånger som allt blev så misslyckat men vi åkte ut igen nästa gång. Sånt är livet.

”Det var några gånger som allt blev så misslyckat men vi åkte ut igen nästa gång. Sånt är livet.”

Se till att ha de bästa förhållandena

Michael Gardzina – Senior Manager för Brand Content

Åk ut så ofta du kan men bli inte besviken om ni vid dagens slut bara åkt på den magiska mattan en gång.

Försök att undvika jättekalla och isiga dagar. Med nysnö eller slask lär sig barnen så mycket fortare och om de ramlar betyder inte det att man måste åka hem.

Tvinga dem inte. Vi ville att våra barn skulle älska backen. De bästa dagarna är när barnen har så roligt i backen att de inte vill åka hem. Att byta ansvarsområde så att båda föräldrarna kan åka själva är ett superbra sätt att göra det roligt även för de vuxna.

Skaffa rätt utrustning. Att dra runt sina barn på Riglet-brädan är ett bra sätt för barnen att hitta balansen på brädan och känna hur brädan böjer sig under deras fötter. När de blir lite äldre har Burtons barnbrädor rätt flex och de är så avancerade så att båda mina barn kunde svänga. Boots och bindningar i rätt storlek hjälpte också mina barn att åka och svänga vid tre års ålder.

Boliba_Family Tailpress.jpg
Det finns inget bättre än att köra tailpress tillsammans för att förbättra familjesammanhållningen.

SHARE