The Burton Blog

Välja rätt linser för dina Anon-skidglasögon

Väderförhållandena i backen kan ändras på en sekund.

Linsen som var perfekt under den soliga delen av dagen kanske inte hjälper särskilt mycket när det blir molnigt. Genom att vara förberedd och ha med dig en extra lins behöver du aldrig känna dig osäker. Anon erbjuder reservlins för alla tillfällen och i många fall får du även en reservlins på köpet när du köper ett par skidglasögon från Anon. Om du köper skidglasögon med Magna-Tech®-teknik kan du byta ut linserna på ett kick!

Anons toppmoderna linsteknik handlar om mer än färger och speglad finish. Skidglasögonen har även SONAR-linsteknik från ZEISS med hög kontrast och synlighet som ger dig bra överblick över terrängen. Tänk på att välja rätt linsform. De finns tre olika former att välja på. Anon-linserna är utformade med branschledande dimskydd och ventilationsteknik, och ger dig maximal klarhet i alla väderförhållanden.

Linsfärger

Välj bland ett flertal Anon-reservlinser som lämpar sig för olika väderförhållanden. Ju mer du är ute i backarna inser du att du aldrig kan ha för många extralinser med dig.

Hitta den perfekta linsen för dig med hjälp av procentenheten av ljusöverföringsmängd (VLT, Visible Light Transmission). Informationen är inkluderad i linsens färgnamn. Ju lägre procentandel, desto mörkare lins och därmed bättre lämpad för ljusa förhållanden. En högre procentandel innebär en ljusare lins, vilket är mer lämpad för molniga och stormiga dagar.

Här följer en sammanfattning av de mest lämpade linserna för specifika väderförhållanden, baserat på rekommendation från våra produktutvecklare:

Soligt/väderförhållanden med klart ljus

SONAR Silver (S4, 6 % VLT): Detta är den mörkaste Anon-linsen men SONAR Smoke (S4, 7 % VLT) är dock vår mest populära lins för skidåkning vid klar himmel. Ta även en titt på SONAR Red (S3, 14 % VLT).

Varierande väderförhållanden

SONAR Bronze (S2, 19 % VLT): Denna mångsidiga lins är bärnstensfärgad i grunden och har en spegelbeläggning i brons. Övriga produkter omfattar SONAR IR Blue (S2, 39 % VLT), SONAR Pink (S2, 39 % VLT) och SONAR Green (S2, 23 % VLT).

Molnigt/snöoväder

SONAR Infrared (S1, 57 % VLT): Linsen är bärnstensfärgad i grunden med flammönster och har infraröd spegelbeläggning som är idealiskt för stormiga dagar med dålig sikt. Ta även en titt på SONAR Blue (S1, 46 % VLT).

Natt/artificiella ljuskällor

SONAR Night (S1, 77 % VLT): Utformad för nattåkning med artificiella ljuskällor.

Den mest mångsidiga linsen

SONAR Green (S2, 23 % VLT): Den populäraste allround-linsen med bärnstensfärgad grund och grön spegelbeläggning.

Linsformer

Tänk på att välja rätt linsform när du köper ett par Anon-skidglasögon. Många av våra lagåkare väljer den klassiska cylindriska linsen som till exempel används på Anon M3-modeller och Anon Deringer-skidglasögon för damer. En annan populär typ är sfäriska linser som används på Anon M2-modellerna och Anon WM1-skidglasögon för damer. Svårt att välja? Med den nya Anon M4-modellen får du det bästa av båda världar eftersom du kan växla mellan cylindriska och toriska linser.

Fördelar med de olika linsformerna:

Anons cylindriska linsteknik för skidglasögon

Den cylindriska formen innebär att linsen är horisontellt krökt på det vertikala planet, vilket ger linsen en snygg design och diskret profil. Linsen är även något tunnare vid kanterna som innebär minskad perifer distorsion. Detta ger dig en klarare översikt över backen.

Anons toriska lins-teknik

Linsen har en unik torisk utformning som är krökt både horisontellt och vertikalt, även om den horisontella krökningen är snävare och den vertikala är mer plan. Formen efterliknar krökningen av det mänskliga ögat för överlägsen optik, samtidigt som den ger förbättrad perifer syn, dimskydd och maximerar den möjliga ventilvolymen i skidglasögon.

Anons sfäriska linsteknik för skidglasögon

En sfärisk utformning betyder att linsen är jämnt krökt både horisontellt och vertikalt på samma sätt som det mänskliga ögat. Utformningen ger dig maximal optisk sikt och minskar trötthetshämmande bländning.


SHARE