The Burton Blog

Hur man förbereder brädan för förvaring under sommaren

Det finns en stor skillnad mellan din snowboard och förra årets vinterdäck.

De må vara lika utslitna, men en av dem förtjänar lite mer respekt än den andra. Även om du kanske förvarar vinterdäcken utomhus eller i ett mörkt, smakfullt hörn av garaget för sommaren bör du inte göra samma sak med din bräda.

board storage MarkMcMorris_Chile_Moran_5198.jpg
Mark McMorris kastar en längtande blick på sin Flight Attendant.

Se på din bräda som en älskare. Ni tillbringade precis förra säsongen åt att lära känna varandra. Ni har genomgått otaliga prövningar och vedermödor tillsammans. Ett antal stenar var involverade. En del nallande på toleransnivåer. Ni lärde er av varandras små särdrag och hur man utnyttjar dem. Ni gav järnet tillsammans och nu är bergen torra och ni måste spendera de närmaste månaderna från varandra, eller kanske bara åt att stirra på varandra.

Det är svårt att stirra på någon och se dem i ögonen när man har gjort dem illa. Tänk över det. På samma sätt är det alltid lättare att träffas igen när man skildes åt i god ton. Bekanta dig med dessa praktiska tips för att förvara din snowboard under sommaren.

board storage DannyDavis_Chile_Moran_5317.jpg
Danny Davis kastar en öm blick på sin bräda
board storage KellyClark_Chile_Moran_5300.jpg
Kelly Clark tar sig tid att ställa iväg utrustningen i god form

1: Rengör

Det första steget är enkelt. Rengör den övre delen av din bräda med vanlig hushållsrengöring. Målet med detta steg är att få bort allt smuts, lera eller öl från brädan så att det inte sitter och fräter på din bräda under sommaren. Helst bör toppskivan på din bräda i slutet av detta steg se ut som att den kan hänga på väggen i din lokala brädbutik.

Om du har en bräda med vårt kanalsystem, ska du se till att tvätta rent dem inuti med. Om smuts sätter sig där inne kan det vara svårt att få in dina EST-inlägg nästa vinter.

Den stackarn har tagit slag, repats och släpats uppför berget på ett silverfat. Gör brädan tjänsten att först ta bort bindningarna, torka av dem med en våt trasa och avlägsna smuts eller damm. Det här är inte bara en fin gest. Att hålla din bräda ren förlänger faktiskt dess livslängd.

board storage MikkelBang_Tahoe2014_Blotto_3325.jpg
Mikkel Bang vaxar sin Custom innan han förvarar den.

2: Förbered brädan

Detta är det viktigaste steget om hur du förvarar din bräda över sommaren. För att förbereda din bräda för sommaren måste du:

  • Ta bort dina bindningar och hårdvara
  • Vaxa (utan att skrapa)
  • Ställ in dina kanter

Om vi ser på brädan som en älskare är basen som ett levande objekt. Den reagerar på sitt tillstånd. Så om du inte använder den på flera månader är det troligt att den kommer att torka ut. Plocka fram din inställningssats. Strö på ett lager vax och lämna det tills du är redo att åka igen. När du skrapar bort det kommer din bas att vara i samma främsta skick som du lämnade den i.

Om dina kanter är rostiga ska du ta en snowboardspecifik fil och rengöra dem innan du låter dem sitta i månader. Det finns filar som är gjorda just för detta ändamål och som kommer att ge en jämn, skarp kant utan att ändra avfasningen eller permanent förstöra metallen.

En annan sak du kan göra när du har tagit bort dina bindningar är att låta dem vara av och ge dem en snabb inspektion. Det viktiga med detta är bara att lindra spänningen på bultarna. Att ligga i en garderob med tryck på dem kan leda till en serie mindre allvarliga, men ändå irriterande bieffekter.

Mikkel storage copy
Att ha en vän i närheten för moraliskt stöd är alltid en god idé.

3: Förvaring

Det finns inget värre än att hitta din bräda på hösten i ett sämre skick än du lämnade den. Av den anledningen är en snowboardväska det säkraste stället att förvara din bräda under lågsäsongen. Det skyddar inte bara brädan från oavsiktliga stötar eller bucklor, utan också från solljus och damm. Tro det eller ej, men långvarig exponering för solljus har en drastisk effekt på brädans färg och hållbarhet. Om du inte har en väska bör du åtminstone placera brädan någonstans i skuggan borta från direkt solljus. När den ligger i väskan eller bara är färdig för förvaring ska du lägga den på en plats där temperaturen är konstant och inte för varm eller kall.

board storage MarkMcMorris_Chile_Moran_5147.jpg
Kom ihåg att se till att snön smälter och gå vidare till nästa uppdrag.

Det här är inte så omständligt när allt kommer omkring, men att följa dessa steg för att säkerställa att din älskade bräda får en lugn och återupplivande sömn kommer att spara dig tid och kanske till och med pengar på lång sikt. Du kommer att tacka dig själv när vintern kommer nästa gång och du har en skinande bräda som är redo att åka på. Tills dess är det bara att köra hårt och njuta av äventyret.


SHARE